Wat is belangrijk als je een switch koopt?

Gefeliciteerd met het aanschaffen van een nintendo switch, nintendo switch lite of een nintendo switch oled! We bieden graag de helpende hand in de wereld van de nintendo switch.

Verschil tussen Switch (Oled) en de switch lite:
Nintendo Switch Console
:
Met deze nintendo switch kan je zowel handheld als op de tv spelen. Dit is het nieuwe Nintendo Switch Rood / Blauw (Neon) model, met verbeterde accuduur. De Switch is jouw spelcomputer voor thuis en onderweg. Beleef onderweg dezelfde game-ervaring als thuis, zelfs zonder tv. De Nintendo Switch kun je in alle situaties gebruiken, zodat je altijd gemakkelijk tussendoor de games kunt spelen die je wilt. Dit systeem luidt een nieuw tijdperk in waarin je je leven niet hoeft aan te passen om games te spelen. In plaats daarvan past het systeem zich aan aan je leven. Speel je favoriete games altijd, overal en met iedereen!

Nintendo Switch: voor- en nadelen
+ De Switch heeft drie beschikbare speelstijlen: tv-stijl, tafel-stijl en handheldstijl.
+ Geschikt voor alle games die voor de Nintendo Switch uitkomen.
+ Het touchscreen is 6,2 inch en is daarmee groter dan het 5,5 inch scherm van de Switch Lite.
+ Dankzij de afneembare Joy-Cons geef je de Switch een persoonlijk tintje.
+ De batterijduur hangt af van welke games je speelt en is ongeveer 4,5 – 9 uur. Van toepassing op de modellen met de verbeterde batterijduur (het serienummer begint met “XK”).
+/- Beschikbaar in twee kleuren blauw/rood en grijs. Overige kleuren zijn limited editions.
 De ‘normale’ Switch is ietwat duurder dan de Switch Lite, logischerwijs omdat deze meer opties heeft.
 Omdat de Switch meer speelstijlen heeft en het scherm groter is, is de console wat zwaarder dan de Nintendo Switch Lite.
 Oudere modellen van de Nintendo Switch hebben een kortere batterijduur van ongeveer 2,5 – 6 uur.


Nintendo Switch Lite Console:
Dit is de Nintendo Switch Lite Console. Nintendo Switch Lite: het spelsysteem dat ideaal is voor onderweg of als je graag in handheld speelt. Het is een compact, lichtgewicht systeem met geïntegreerde besturing. Het systeem is ideaal voor degenen die graag overal in huis willen spelen en voor degenen die online of lokaal met vrienden of familie willen spelen die al een vlaggenschipmodel van de Nintendo Switch hebben. Op de Nintendo Switch Lite kun je alle Nintendo Switch-games spelen die de handheldstijl ondersteunen, dat zijn bijna alle Nintendo Switch games. LET GOED OP DE ACHTERKANT VAN DE GAME DAAR STAAT HET NAMELIJK! Omdat de Nintendo Switch Lite speciaal is gemaakt voor handheld-gaming, kun je hem niet aansluiten op een tv.

Nintendo Switch Lite: voor- en nadelen+ 
De Switch Lite is compacter en lichter dan de ‘normale’ Nintendo Switch. Dit maakt de console super praktisch voor op reis.
+ Goedkoper dan de ‘normale’ Switch.
+ Beschikbaar in maar liefst vier verschillende kleuren: geel, grijs, turquoise en coral.
+ De batterijduur hangt af van welke games je speelt en is ongeveer 3 – 7 uur. Dat is heel behoorlijk voor zo’n compact apparaat.
 De Switch Lite heeft t.o.v. de Switch maar een beschikbare speelstijlen: handheldstijl. Let dus op: het systeem is niet op een tv aan te sluiten en is niet compatibel met de Nintendo Switch-houder.
 De Switch Lite is niet geschikt voor een klein aantal games die geen handheld modus ondersteunen.
 Joy-Cons zijn niet loskoppelbaar en ondersteunen geen rumble functie. Je hebt Joy-Con-controllers (worden apart verkocht) nodig om games te spelen die gebruikmaken van de HD-trilfunctie en infrarood-bewegingscamera.
 Het touchscreen is 5,5 inch en is daarmee iets kleiner dan het 6,2 inch touchscreen van de Switch.


Nintendo Switch Console – OLED-model:
Dit is de nieuwe 2021-uitgave Nintendo Switch OLED-model, in witte kleur.  Het OLED-model heeft vijf grote nieuwe voordelen ten opzichte van het normale model. Een OLED-scherm van 7 inch met levendige kleuren – De Switch OLED is qua afmetingen vergelijkbaar met het Nintendo Switch-systeem, maar beschikt over een groter scherm van 7 inch met OLED-technologie voor intense kleuren en een hoog contrast. De oled model kan zowel handheld als op de tv mode gespeeld worden.
Brede verstelbare standaard – Ook nieuw aan het OLED-model is een brede verstelbare standaard voor de tafelstijl, hierbij speel je in de tafelstijl vanuit elke gewenste kijkhoek. Klap de standaard uit en geef een controller aan een andere speler om samen of tegen elkaar op hetzelfde scherm te spelen, waar en wanneer je maar wilt.
Nieuwe houder met LAN-poort De nieuwe houder met een LAN-poort zorgt voor een stabiele online-ervaring door de bekabelde internetverbinding.
Systeemgeheugen In vergelijking met de normale Nintendo Switch is het geheugen in het OLED-model verdubbeld naar 64 GB. Je kunt dit uitbreiden met een compatibele microSD-kaart. Download je favoriete games en speel ze waar en wanneer je wilt.
Verbeterde audio – Door de ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio voor de handheld- en tafelstijl geniet je van een helder geluid bij het spelen.

Fysiek of digitaal de spellen?:
Het is een persoonlijke keuze of je nu voor fysieke games (Dus het hoesje in je hand hebben) of kiest om alles digitaal te aan te schaffen. Als je alles digitaal koopt, moet je er rekening mee houden, dat je geheugen maar 32 gb is, en met 3 spellen dus vol is! Als je alle spellen fysiek koopt, neemt dit veel minder ruimte in beslag op je switch, en mocht je een spel uit hebben gespeeld of niet leuk vindt kan je hem sneller doorverkopen. Alleen het omwisselen van de gamecard kan soms voor kleine kinderen lastig zijn, het klepje is niet heel stevig. Hierbij links naar geschikte micro sd kaartje:
Samsung Evo Plus MicroSDXC 256GB , SanDisk Extreme Micro SDXC 256 , SanDisk Ultra Micro SDXC 256GB.

Joy-cons, Controller Joy-Con Controller Grip,  pro controller:
De pro controller
: is draadloos, hij lijkt erg op de controller van de playstation en xbox. Hij is even groot. Dit is de zwarte Pro Controller voor de Nintendo Switch en/of Nintendo Switch Lite. Deze draadloze controller voor de Nintendo Switch heeft een klassieke vorm, ligt comfortabel in de hand en is erg geschikt als je lang in de tv-stijl of de tafelstijl speelt.


Nintendo Switch Controller Joy-Con Controller Grip:
Daar kan je de de losse joycons inklikken en zo heb je ook een controller. Speciaal ontworpen Comfort Grip voor Nintendo Switch Joy Con, nu kun je gaan zitten en genieten van je geweldige gametijd met de TechNow Comfort Grip. De TechNow Comfort Grip brengt de linker en rechter Joy-Con-controllers samen en maakt er zo één comfortabele controller van, zodat je kunt spelen zolang je wilt. Tijdens het langdurige gamen kunnen de kleine Joy-Cons na verloop van tijd zorgen voor verkrampte of pijnlijke handen. Het lichtgewicht en ergonomisch ontwerp van deze TechNow Comfort Grip zorgt ervoor dat je overal comfortabel kunt spelen. Schuif elke Joy-Con over de rails en speel! Deze zit automatisch bij je Nintendo Switch Console in! Dit is een iets goedkopere optie dan de pro controller, en met kleine handen of kleine kinderen misschien ook een uitkomst!


Nintendo Switch Joy-Con Controller paar:
Met de veelzijdige Joy-Con-controllers kan je op diverse, verrassende nieuwe manieren plezier hebben. Je kunt in iedere hand één Joy-Con-controller houden of ze als één controller gebruiken door ze vast te maken aan de Joy-Con Grip of Joy-Con Charging Grip. De controllers kunnen ook worden vastgemaakt aan het systeem zelf om het in de handheldstijl te gebruiken. Iedere Joy-Con vormt ook een opzichzelfstaande controller, zodat bij bepaalde games voor twee spelers iedere speler één controller kan vasthouden.

Een geschikte hoes:
Het is altijd fijn om een goede stevige hoes om je nintendo switch te hebben, waar ook je gamecard in kunnen. In deze Bigben Nintendo Switch Case hoes past de switch erin maar ook de losse gamecards. Makkelijk mee te nemen, en dan heb je alles bij de hand om handheld te gaan gamen. Je hebt ook Nintendo Switch Case waar alles in kan! Dus je switch, je controllers, je dockstation, en snoeren. En mocht je de Nintendo Switch Lite Carrying Case + Screen Protector is dit een handige hoes!

Online lidmaatschap:
Met een Nintendo Switch Online-lidmaatschap kun je met vrienden en andere spelers van over de hele wereld spelen, heb je toegang tot een groeiende collectie klassieke NES-games met extra onlinefuncties, kun je profiteren van exclusieve aanbiedingen zoals TETRIS® 99 en Nintendo Switch-gamevouchers, en meer!
je hebt 12 maanden Online Lidmaatschap (Deze is alleen voor1 account! Deze kost voor 12 maanden €19,99,- en voor 3 maand €7,99,-. Mocht er meerdere accounts op de switch zitten, dan kan je beter gaan voor de 12 Maanden Online Familie Lidmaatschap. Deze kost voor 12 maand €34,99,- en dan kan iedereen online spelen.

Screenprotectors:
Een Screenprotector is zeker aan te raden, het is en blijft een gebruiksvoorwerp. Vooral met in/uit doen bij de dockingstation kan soms wat krassen veroorzaken.