Boek: Kom uit die kraan!

Product: Kom uit die kraan!
Producent: Tjibbe Veldkamp
Adviesprijs: €9,99,-
Pegi: 4
Winkel: Bol.com

Verkooptekst fabrikant:
Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat?

Product recensie:
Deze prentenboek is Winnaar Zilveren Griffel 2016. Kom uit die kraan tegen van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad. Een geweldig boek vol humor en spanning. Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat? Kinderen mogen de bouw niet op. Dat weet Bart en daarom gaat hij iedere dag kijken bij het hek. Er is op de bouwplaats veel te zien: grote machines zoals de wals, de cementwagen en de hijskraan. Wanneer de bouwvakkers gaan eten in de keet, krijgt Bart de opdracht om niemand de bouwplaats op te laten en als dat toch gebeurt, moet hij de politie bellen. Dan komen er twee grote jongens langs. Ze dagen Bart uit om de bouw op te gaan, ze denken dat Bart bang is en het niet durft. Bart besluit de regels te verbreken en gaat de bouwplaats op. De grote jongens bellen de politie. ‘Politie?’ zei hij. ‘Er speelt een jongetje op de bouw. Hij klimt in de wals!’
‘Dat mag niet!’ zei de agent aan de telefoon. ‘Wij komen eraan!’ Ondertussen gaat Bart de verschillende machines besturen op de bouwplaats. Hij walst een auto plat, hij stort beton op straat en tilt een politieauto met de hijskraan in de lucht. Daar heeft Bart een bijzonder goede reden voor!